X Menu sluiten

Taal

Ervaringsverhaal stage Sam

Sam heeft vanuit het ROC van Twente zijn stageperiode bij de Twente Safety Campus doorlopen. In dit ervaringsverhaal vertelt hij over zijn belevenissen en dagelijkse werkzaamheden.

De 19-jarige Sam Bolks volgt de Mbo-opleiding Logistiek aan het ROC van Twente. De tijd om stage te lopen was aangebroken. ‘Via mijn stiefmoeder ben ik in contact gekomen met mensen die er al werkten en zo is het gelukt om er te starten met mijn stage.’

Voor Sam begon de werkdag altijd om 8.00 uur. Tijdens de ochtend-, lunch- en middagpauze had hij de tijd om met een kop koffie en een boterham even bij te komen. Om 16.00 uur sloot hij de dag af om vervolgens naar huis te gaan. ‘Als ik mijn werk goed had gedaan en alles was afgerond keek ik met een tevreden gevoel terug op de dag.’

Doelgerichte stage

‘Mijn doel was om mijn Logistiek medewerker niveau 2 diploma te halen. Inmiddels ben ik 2 jaar verder, is mijn stage afgerond en het diploma binnen. Ik heb echt een superleuke tijd gehad!', vervolgt hij. ‘De collega's van de Twente Safety Campus waren heel behulpzaam. Iedereen wilde me helpen om beter te worden in mijn werk. Van hun collegialiteit heb ik heel veel geleerd.’

Tekst gaat verder onder de foto.

Oefenobjecten gereed maken

De Twente Safety Campus herbergt verschillende objecten waar realistisch geoefend kan worden door brandweer, politie en Defensie. ‘Naast de logistieke werkzaamheden was het onderhoud aan de oefenpanden ook een belangrijke taak. Na afloop van een oefening was het aan mij om het pand weer schoon, gebruiksklaar en veilig te maken voor de volgende oefening', legt Sam uit.

Collegialiteit belangrijk

De locatie van de stage op het voormalig vliegveld Twente is uniek, vindt ook Sam. Hij raadt anderen aan hem te volgen en ook de stage- of afstudeerperiode bij de Twente Safety Campus te doorlopen: ‘Een superplek en dat met een team van toffe collega's. De mensen waarmee ik heb samengewerkt kon ik 1001 vragen stellen en alsnog helpen ze je. En iedereen heeft veel humor, haha!’

Toekomst

Waar de toekomst van Sam ligt weet hij nog niet precies, maar wel welke kant het ongeveer op gaat: ‘Ergens als logistiek manager aan de slag, dat lijkt me wel wat en daar ga ik alles aan doen!’