X Menu sluiten

Taal

Nieuws

Twente Safety Campus

Voor het eerst in Nederland én Europa een bedrijventerrein met automatische drone dag en nacht bewaakt

Op de Twente Safety Campus kan door samenwerking met Mapture.ai voor het eerst in Nederland én Europa gevlogen worden met drones, zowel dag als nacht, zonder dat de operator de drone in het zicht heeft. Door inzet van een automatische drone kunnen hulp- en veiligheidsdiensten effectiever, efficiënter en veiliger werken.

De Twente Safety Campus, gevestigd op bedrijventerrein Technology Base, is een omgeving met drone testfaciliteiten voor verdere ontwikkeling van toepassingen met drones.

“Een fantastische ontwikkeling! Door intensieve samenwerking van alle partners op Technology Base is het gelukt de benodigde ontheffingen te verkrijgen”, aldus David Bornerbroek, manager Twente Safety Campus. “Nadat we het systeem op deze manier goed hebben kunnen testen op afgesloten terrein, kunnen de hulpdiensten zoals brandweer en politie in de toekomst ook automatische drones inzetten voor snellere beeldvorming vanuit de lucht”.

Bundeling innovatiekracht
Drone-innovatiecluster en testcentrum Space53 (ook gevestigd op Technology Base), hulpverleningsdiensten als brandweer, politie, ambulance en RJ & Safety Security, Mapture, State of Motion, Robor, Saxion en Universiteit Twente, leveren input om ervoor te zorgen dat hulpverlening en veiligheidsdiensten door inzet van drones effectiever en efficiënter kunnen werken.

Drone in de box
In samenwerking met Mapture is een zogenaamde ‘drone in de box’ ontwikkeld. Dit bestaat uit een behuizing (box) waarin de drone opgesteld staat en op afstand geactiveerd kan worden door bijvoorbeeld een sensor of camera. Op het moment dat dit systeem geactiveerd wordt, gaat de box open, start de drone automatisch op en gaat zijn vlucht uitvoeren.

De eerste momenten na een verdachte situatie of een incident zijn cruciaal; correcte informatie is in de eerste minuten van groot belang voor alle first responders. Het combineren van de technologie achter sensoren en drones maakt het mogelijk om drones in bepaalde (risico)gebieden continu paraat te hebben staan en in te kunnen zetten als de situatie daarom vraagt. De automatische drone komt zelfstandig uit het dockingstation en kan een beveiligingsorganisatie of de meldkamer tijdens het aanvliegen van essentiële informatie voorzien over een mogelijk verdachte situatie op het bedrijventerrein.

Technologie verder ontwikkelen voor operationele processen
Brandweer en politie verkennen na de testen op het bedrijventerrein Technology Base de mogelijkheden voor operationele testen en inzet van de automatische drones vanaf een locatie in het veld. Op de brandweerkazerne van Glanerbrug is een droneplatform gerealiseerd. De drone kan vanuit hier automatisch opstijgen en beelden vanuit de lucht maken ter ondersteuning aan operationele eenheden, wanneer zij nog aanrijdend zijn. De meldkamer kan deze beelden meekijken en hierop anticiperen. Een andere mogelijkheid is dat er ten tijde van droogte preventief gevlogen kan worden over uitgestrekte (natuur)gebieden, zoals ’t Aamsveen of Duits grondgebied. Op die manier dragen we grensoverschrijdend bij aan minder incidenten, minder slachtoffers en minder schade.

Beperkende regelgeving dronegebruik bij luchthaven
Het is bijzonder te noemen dat dit initiatief van start kan gaan, mede door de ligging naast Twente Airport en de juridische en technische beperkingen ten aanzien van dronegebruik op of naast een luchthaventerrein. Door afspraken met Twente Airport over tijd en locatie van het dronegebruik en door zorgvuldige afstemming door Twente Airport met de luchtvaartinspectie, is het gelukt om de benodigde ontheffingen te verkrijgen. Dit initiatief laat zien dat intensieve samenwerking van alle partners op Technology Base tot bijzondere en innovatieve resultaten kunnen leiden.

blog
Geplaatst op: 03-02-2021
Door: Twente Safety Campus

COVID richtlijnen

In verband met COVID-19 verzoeken wij je onderstaande informatie aandachtig te lezen en de adviezen op te volgen. De huidige tijden zijn zeer ongewoon en onze werkzaamheden zijn helaas stil komen te liggen. We hopen dat je afgelopen periode goed bent door gekomen en dat het goed gaat met jou en je geliefden. We hebben hard gewerkt om te voldoen aan de eisen om weer te starten op onze mooie campus. Voor het kantoorwerk gelden de richtlijnen van het RIVM. Bij andere specifieke werkzaamheden doen we wat extra’s. Denk hierbij aan het bestrijden van incidenten, praktijksimulatie van incidenten in het opleidingstraject, het oefenprogramma van brandweermensen en het examineren. Voor deze werkzaamheden zijn uitvoeringsrichtlijnen opgesteld. Deze uitvoeringrichtlijnen zijn toegepast op de Twente Safety Campus.

We heten je van harte welkom
Iedereen is welkom op de Twente Safety Campus mits je gezond bent. Dat is voor ons belangrijk om te weten.
Je kunt niet deelnemen aan een training, opleiding, test of bezoek op onze campus als één of meerdere van de
onderstaande vragen met ja beantwoord zijn.

- Heb je nu corona?
- Heb je nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
- Ben je korter dan 48 uur geleden genezen van corona?
- Heb je een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid, meer dan 38 graden koorts?
- Heb je huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?

Uitvoeringsrichtlijnen Twente Safety Campus in onze gebouwen
Om te voldoen aan de uitvoeringsrichtlijnen is het belangrijk elkaar de ruimte te geven!

Hygiënezuilen & Mondkapjes

Bij de ingang van de gebouwen C39, C40 en H7 staan hygiënezuilen. Bezoekers en medewerkers kunnen
daarmee bij binnenkomst en bij vertrek hun handen desinfecteren. Mondkapjes zijn verplicht.

Leslokalen

De leslokalen zijn conform de 1,5 meter richtlijn ingericht. Na gebruik worden de tafels, stoelen en andere gebruikte middelen zorgvuldig schoongemaakt.

Multifunctionele ruimte + drinken

In de multifunctionele ruimte en voor de koffie/thee/Yanga(sportwater) tappunten staat de 1,5 meter
afstand aangegeven door middel van lijnen. Houd je aan de afstand.

Catering

Voor het uitserveren van de lunch zijn hygiëne- en afstandsmaatregelen getroffen. Jouw gewenste
product(en) worden door de cateraar op je bord geserveerd. Daarna kun je een pakje drinken van het buffet pakken. Wil je een extra broodje? Sluit dan weer aan in de rij en houdt 1,5 meter afstand.

Kleedkamers

De kleedkamers (vuil en schoon) en douches zijn ingericht conform de 1,5 meter richtlijn. Op de deur van de kleedkamer staat het aantal personen dat aanwezig mag zijn vermeld. In de doucheruimte staat aangegeven welke douches we wel en niet gebruiken. De toiletten en douches worden vaker schoongemaakt.

Uitvoeringsrichtlijnen Twente Safety Campus – Vakbekwaam worden en blijven
Om te voldoen aan de uitvoeringsrichtlijnen is het belangrijk om elkaar de ruimte te geven!

Briefing

Door de dagcoördinator of instructeur/docent zal, bij voorkeur buiten een korte plenaire briefing worden
gehouden.

Oefenen

Oefenen blijven we doen zoals voorheen. Voor, tijdens en na een oefening werken we conform de
gebruikelijke richtlijnen met betrekking tot de arbeidshygiëne (schoon werken).

Iedere deelnemer ontvangt van de Twente Safety Campus/Veiligheidsregio/Opleidingsinstituut een
mondkapje (conform schoon werken) en latex handschoenen. Gedurende de trainingsdag draagt de
deelnemer continu zijn latex handschoenen om te voorkomen dat het materiaal steeds ontsmet moet
worden.

Voor oefenen en nabespreken geldt: gebruik de Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) zoals we altijd
doen en geef elkaar de ruimte.

#safetyfirst

We rekenen erop dat bovenstaande richtlijnen worden opgevolgd en wensen je een leerzame dag!

blog
Geplaatst op: 14-10-2020
Door: Twente Safety Campus

Accumulate project

In februari vond de aftrap plaat van het Accumulate project waarbij diverse partijen uit Oost-Nederland de handen ineen sloegen voor het beter, veiliger en duurzamer toepassen van batterijen en accu's waarmee onder andere CO2 uitstoot wordt gereduceerd.

De projectpartners Contour Advanced Systems BV
, Van Raam, BREKR, Hencon, DNV GL, Universiteit van Twente en Twente Safety Campus slaan de handen ineen en stappen af van de veelal in China geproduceerde massaproductie van accu’s en kiezen voor assemblage in Nederland. Hierdoor kunnen vormvrije, modulaire en vooral veilige accupakketten worden ontwikkeld voor diverse (niche) markten als elektrische aangepaste fietsen en brommers en elektrisch aangedreven zwaarder vervoer voor de industrie. Daarbij wordt tevens aandacht besteed aan een innovatief blussysteem voor opslag, aan reuse & recycling en (brand)veiligheid. Gedurende dit project worden de projectpartners ondersteund door Twinx.

Accumulate wordt mogelijk gemaakt door financiering door OP Oost, hét subsidieprogramma voor bedrijven en kennisinstellingen in Overijssel en Gelderland en valt onder de EFRO.

blog
Geplaatst op: 25-05-2020
Door: Twente Safety Campus

Update coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland. Het virus zelf en de beperkende maatregelen vanuit de Rijksoverheid hebben invloed op onze bedrijfsvoering. De Twente Safety Campus hanteert de landelijk geldende adviezen en voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus. Dat houdt in dat alle trainingen, testen en schoolbezoeken op de Twente Safety Campus niet door gaan tot en met 1 juni.

We volgen de ontwikkelingen over het coronavirus (COVID-19) op de voet en bij nieuwe maatregelen die betrekking hebben tot onze bedrijfsvoering houden wij u op de hoogte.

Meer informatie over het coronavirus leest u op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

​​​​​​​https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus


Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de Twente Safety Campus op nummer 088 256 79 99  of via info@twentesafetycampus.nl

blog
Geplaatst op: 22-04-2020
Door: Twente Safety Campus

Tsjechische Ingenieur licht onderzoek toe

Ingenieur Ondřej Sanža Šafránek uit Tsjechië heeft onderzoek gedaan naar brandpatronen op auto's. 26 februari kwam hij zijn onderzoek toelichten op de Twente Safety Campus aan brandonderzoekers uit heel Nederland.

's Ochtends werd de theorie besproken en 's middags werd de theorie in de praktijk gebracht. Op het Troned terrein stonden twee uitgebrande auto's klaar als voorbeeld. Aan de hand daarvan werd er uitgebreid gesproken over de brandpatronen en oorzaak.

Deze leerzame dag eindigde met een presentatie van DEKRA. Een technisch expert vertelde over fraude en technische oorzaken bij voertuigbranden.

blog
Geplaatst op: 26-02-2020
Door: Brandonderzoek

RJ Opleidingen en de Twente Safety Campus slaan de handen ineen: een trainingscentrum voor plus-trainingen

Afgelopen week werd op de Twente Safety Campus de overeenkomst ondertekend door Stephan Wevers, brandweercommandant bij Brandweer Twente, en Arjen Lammersen, algemeen directeur bij RJ Safety & Security. Zij slaan de handen ineen om gezamenlijk op de Twente Safety Campus een faciliteit te openen voor plus-trainingen! 

Rond februari 2021 wordt de nieuwe faciliteit geopend. RJ Opleidingen, die al jaren ervaring heeft in het verzorgen van diverse veiligheidsopleidingen, zet hierbij het bestaande trainingscentrum aan de Twekkeler Es voor een deel over naar de Twente Safety Campus. Op deze nieuwe locatie zullen onder andere plus-trainingen gegeven worden als BHV, EHBO, Geweld- & Agressie, Heftruck en Code95 trainingen. In deze plus-trainingen wordt gebruik gemaakt van echte rook, realistische scenario’s en uitgebreide trainingsfaciliteiten!

Maar ook voor andere partijen, zoals de politie en marechaussee, is dit een ontzettend mooie ontwikkeling. Door de brede inzetbaarheid van de nieuwe faciliteit, kan de Twente Safety Campus door de samenwerking met RJ Opleidingen, straks nog meer trainingsfaciliteiten bieden.

In bovenstaande film vertellen Maarten Kollen en David Bornebroek over de samenwerking.

blog
Geplaatst op: 12-11-2020
Door: Twente Safety Campus

'The Beast' helpt de brandweer uit de brand

Een superslimme drone die nog eerder bij een brand ter plaatse is dan de brandweer zelf. De hulpdiensten in Twente hopen dat ze vanaf 2021 gebruik kunnen maken van 'The Beast'. Een autonome drone die afwijkingen vanuit de lucht kan constateren zoals temperatuurverschillen (brand) of gevaarlijke gassen in de lucht (lekkage of drugslab).

Door inzet van de drone krijgen de hulpdiensten sneller beeld wat er aan de hand is, weten ze eerder welk materieel aangestuurd moet worden en kunnen zo leed besparen.

The Beast is een project waar onder andere Saxion Hogeschool Enschede, Brandweer Twente en Politie Nederland aan deelnemen. De Troned Safety Campus Twente is de perfecte testlocatie (voormalig vliegveld Twenthe). Daarnaast hebben we veel expertise in onze regio wat betreft drones en dronetechnologie.

Brandweer Twente is één van de eerste organisaties die al met drones werken. In Twente komt op een aantal brandweerkazernes een droneplatform. Naar verwachting wordt de regelgeving in 2021 aangepast zodat de drone autonoom ingezet kan worden.

Bekijk hier het artikel en de video.

blog
Geplaatst op: 15-07-2020
Door: Twente Safety Campus

Highlights Twente Safety Campus

De Twente Safety Campus is de ontmoetingsplek voor waar veilig denken, doen en beleven samenkomt en continu met elkaar in verbinding staat. 

Denken - Safety Field Lab: Kenniscentrum voor veiligheidsbranche
Doen - Troned: Trainingscentrum voor professionele hulpdiensten
Beleven - Risk Factory: veiligheidseducatiecentrum

Wij blijven ons continu ontwikkelen en hebben een behoorlijke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren.
Bekijk hier de highlights van de Twente Safety Campus

blog
Geplaatst op: 07-05-2020
Door: Twente Safety Campus

Zes weken oefenen op Troned

Ambulance IJsselland heeft de afgelopen zes weken op de Twente Safety Campus realistische scenario’s geoefend.

“Onze ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs hebben in realistische en unieke setting casussen met grootschalige incidenten kunnen oefenen. Dit hebben zij en wij als zeer nuttig en waardevol ervaren!” Aldus Rob Brouwer (regionaal opleidingscoördinator).

blog
Geplaatst op: 05-03-2020
Door: Troned

Torvol test haar product op Troned

Onlangs heeft Torvol een test gedaan in samenwerking met het Safety Field Lab.
Deze test vond plaats op het troned terrein van de Twente Safety Campus.
Tijdens deze test werd de tas getest onder brandcondities, door één van de batterijen te overladen. In de bijbehorende video is te zien hoe de test verliep.

Wil jij jouw product ook testen? Neem dan vrijblijvend contact op.

blog
Geplaatst op: 14-01-2020
Door: Safety Field Lab

Voor het eerst in Nederland én Europa een bedrijventerrein met automatische drone dag en nacht bewaakt

Op de Twente Safety Campus kan door samenwerking met Mapture.ai voor het eerst in Nederland én Europa gevlogen worden met drones, zowel dag als nacht, zonder dat de operator de drone in het zicht heeft. Door inzet van een automatische drone kunnen hulp- en veiligheidsdiensten effectiever, efficiënter en veiliger werken.

De Twente Safety Campus, gevestigd op bedrijventerrein Technology Base, is een omgeving met drone testfaciliteiten voor verdere ontwikkeling van toepassingen met drones.

“Een fantastische ontwikkeling! Door intensieve samenwerking van alle partners op Technology Base is het gelukt de benodigde ontheffingen te verkrijgen”, aldus David Bornerbroek, manager Twente Safety Campus. “Nadat we het systeem op deze manier goed hebben kunnen testen op afgesloten terrein, kunnen de hulpdiensten zoals brandweer en politie in de toekomst ook automatische drones inzetten voor snellere beeldvorming vanuit de lucht”.

Bundeling innovatiekracht
Drone-innovatiecluster en testcentrum Space53 (ook gevestigd op Technology Base), hulpverleningsdiensten als brandweer, politie, ambulance en RJ & Safety Security, Mapture, State of Motion, Robor, Saxion en Universiteit Twente, leveren input om ervoor te zorgen dat hulpverlening en veiligheidsdiensten door inzet van drones effectiever en efficiënter kunnen werken.

Drone in de box
In samenwerking met Mapture is een zogenaamde ‘drone in de box’ ontwikkeld. Dit bestaat uit een behuizing (box) waarin de drone opgesteld staat en op afstand geactiveerd kan worden door bijvoorbeeld een sensor of camera. Op het moment dat dit systeem geactiveerd wordt, gaat de box open, start de drone automatisch op en gaat zijn vlucht uitvoeren.

De eerste momenten na een verdachte situatie of een incident zijn cruciaal; correcte informatie is in de eerste minuten van groot belang voor alle first responders. Het combineren van de technologie achter sensoren en drones maakt het mogelijk om drones in bepaalde (risico)gebieden continu paraat te hebben staan en in te kunnen zetten als de situatie daarom vraagt. De automatische drone komt zelfstandig uit het dockingstation en kan een beveiligingsorganisatie of de meldkamer tijdens het aanvliegen van essentiële informatie voorzien over een mogelijk verdachte situatie op het bedrijventerrein.

Technologie verder ontwikkelen voor operationele processen
Brandweer en politie verkennen na de testen op het bedrijventerrein Technology Base de mogelijkheden voor operationele testen en inzet van de automatische drones vanaf een locatie in het veld. Op de brandweerkazerne van Glanerbrug is een droneplatform gerealiseerd. De drone kan vanuit hier automatisch opstijgen en beelden vanuit de lucht maken ter ondersteuning aan operationele eenheden, wanneer zij nog aanrijdend zijn. De meldkamer kan deze beelden meekijken en hierop anticiperen. Een andere mogelijkheid is dat er ten tijde van droogte preventief gevlogen kan worden over uitgestrekte (natuur)gebieden, zoals ’t Aamsveen of Duits grondgebied. Op die manier dragen we grensoverschrijdend bij aan minder incidenten, minder slachtoffers en minder schade.

Beperkende regelgeving dronegebruik bij luchthaven
Het is bijzonder te noemen dat dit initiatief van start kan gaan, mede door de ligging naast Twente Airport en de juridische en technische beperkingen ten aanzien van dronegebruik op of naast een luchthaventerrein. Door afspraken met Twente Airport over tijd en locatie van het dronegebruik en door zorgvuldige afstemming door Twente Airport met de luchtvaartinspectie, is het gelukt om de benodigde ontheffingen te verkrijgen. Dit initiatief laat zien dat intensieve samenwerking van alle partners op Technology Base tot bijzondere en innovatieve resultaten kunnen leiden.

blog
Geplaatst op: 03-02-2021
Door: Twente Safety Campus

RJ Opleidingen en de Twente Safety Campus slaan de handen ineen: een trainingscentrum voor plus-trainingen

Afgelopen week werd op de Twente Safety Campus de overeenkomst ondertekend door Stephan Wevers, brandweercommandant bij Brandweer Twente, en Arjen Lammersen, algemeen directeur bij RJ Safety & Security. Zij slaan de handen ineen om gezamenlijk op de Twente Safety Campus een faciliteit te openen voor plus-trainingen! 

Rond februari 2021 wordt de nieuwe faciliteit geopend. RJ Opleidingen, die al jaren ervaring heeft in het verzorgen van diverse veiligheidsopleidingen, zet hierbij het bestaande trainingscentrum aan de Twekkeler Es voor een deel over naar de Twente Safety Campus. Op deze nieuwe locatie zullen onder andere plus-trainingen gegeven worden als BHV, EHBO, Geweld- & Agressie, Heftruck en Code95 trainingen. In deze plus-trainingen wordt gebruik gemaakt van echte rook, realistische scenario’s en uitgebreide trainingsfaciliteiten!

Maar ook voor andere partijen, zoals de politie en marechaussee, is dit een ontzettend mooie ontwikkeling. Door de brede inzetbaarheid van de nieuwe faciliteit, kan de Twente Safety Campus door de samenwerking met RJ Opleidingen, straks nog meer trainingsfaciliteiten bieden.

In bovenstaande film vertellen Maarten Kollen en David Bornebroek over de samenwerking.

blog
Geplaatst op: 12-11-2020
Door: Twente Safety Campus

COVID richtlijnen

In verband met COVID-19 verzoeken wij je onderstaande informatie aandachtig te lezen en de adviezen op te volgen. De huidige tijden zijn zeer ongewoon en onze werkzaamheden zijn helaas stil komen te liggen. We hopen dat je afgelopen periode goed bent door gekomen en dat het goed gaat met jou en je geliefden. We hebben hard gewerkt om te voldoen aan de eisen om weer te starten op onze mooie campus. Voor het kantoorwerk gelden de richtlijnen van het RIVM. Bij andere specifieke werkzaamheden doen we wat extra’s. Denk hierbij aan het bestrijden van incidenten, praktijksimulatie van incidenten in het opleidingstraject, het oefenprogramma van brandweermensen en het examineren. Voor deze werkzaamheden zijn uitvoeringsrichtlijnen opgesteld. Deze uitvoeringrichtlijnen zijn toegepast op de Twente Safety Campus.

We heten je van harte welkom
Iedereen is welkom op de Twente Safety Campus mits je gezond bent. Dat is voor ons belangrijk om te weten.
Je kunt niet deelnemen aan een training, opleiding, test of bezoek op onze campus als één of meerdere van de
onderstaande vragen met ja beantwoord zijn.

- Heb je nu corona?
- Heb je nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
- Ben je korter dan 48 uur geleden genezen van corona?
- Heb je een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid, meer dan 38 graden koorts?
- Heb je huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?

Uitvoeringsrichtlijnen Twente Safety Campus in onze gebouwen
Om te voldoen aan de uitvoeringsrichtlijnen is het belangrijk elkaar de ruimte te geven!

Hygiënezuilen & Mondkapjes

Bij de ingang van de gebouwen C39, C40 en H7 staan hygiënezuilen. Bezoekers en medewerkers kunnen
daarmee bij binnenkomst en bij vertrek hun handen desinfecteren. Mondkapjes zijn verplicht.

Leslokalen

De leslokalen zijn conform de 1,5 meter richtlijn ingericht. Na gebruik worden de tafels, stoelen en andere gebruikte middelen zorgvuldig schoongemaakt.

Multifunctionele ruimte + drinken

In de multifunctionele ruimte en voor de koffie/thee/Yanga(sportwater) tappunten staat de 1,5 meter
afstand aangegeven door middel van lijnen. Houd je aan de afstand.

Catering

Voor het uitserveren van de lunch zijn hygiëne- en afstandsmaatregelen getroffen. Jouw gewenste
product(en) worden door de cateraar op je bord geserveerd. Daarna kun je een pakje drinken van het buffet pakken. Wil je een extra broodje? Sluit dan weer aan in de rij en houdt 1,5 meter afstand.

Kleedkamers

De kleedkamers (vuil en schoon) en douches zijn ingericht conform de 1,5 meter richtlijn. Op de deur van de kleedkamer staat het aantal personen dat aanwezig mag zijn vermeld. In de doucheruimte staat aangegeven welke douches we wel en niet gebruiken. De toiletten en douches worden vaker schoongemaakt.

Uitvoeringsrichtlijnen Twente Safety Campus – Vakbekwaam worden en blijven
Om te voldoen aan de uitvoeringsrichtlijnen is het belangrijk om elkaar de ruimte te geven!

Briefing

Door de dagcoördinator of instructeur/docent zal, bij voorkeur buiten een korte plenaire briefing worden
gehouden.

Oefenen

Oefenen blijven we doen zoals voorheen. Voor, tijdens en na een oefening werken we conform de
gebruikelijke richtlijnen met betrekking tot de arbeidshygiëne (schoon werken).

Iedere deelnemer ontvangt van de Twente Safety Campus/Veiligheidsregio/Opleidingsinstituut een
mondkapje (conform schoon werken) en latex handschoenen. Gedurende de trainingsdag draagt de
deelnemer continu zijn latex handschoenen om te voorkomen dat het materiaal steeds ontsmet moet
worden.

Voor oefenen en nabespreken geldt: gebruik de Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s) zoals we altijd
doen en geef elkaar de ruimte.

#safetyfirst

We rekenen erop dat bovenstaande richtlijnen worden opgevolgd en wensen je een leerzame dag!

blog
Geplaatst op: 14-10-2020
Door: Twente Safety Campus

'The Beast' helpt de brandweer uit de brand

Een superslimme drone die nog eerder bij een brand ter plaatse is dan de brandweer zelf. De hulpdiensten in Twente hopen dat ze vanaf 2021 gebruik kunnen maken van 'The Beast'. Een autonome drone die afwijkingen vanuit de lucht kan constateren zoals temperatuurverschillen (brand) of gevaarlijke gassen in de lucht (lekkage of drugslab).

Door inzet van de drone krijgen de hulpdiensten sneller beeld wat er aan de hand is, weten ze eerder welk materieel aangestuurd moet worden en kunnen zo leed besparen.

The Beast is een project waar onder andere Saxion Hogeschool Enschede, Brandweer Twente en Politie Nederland aan deelnemen. De Troned Safety Campus Twente is de perfecte testlocatie (voormalig vliegveld Twenthe). Daarnaast hebben we veel expertise in onze regio wat betreft drones en dronetechnologie.

Brandweer Twente is één van de eerste organisaties die al met drones werken. In Twente komt op een aantal brandweerkazernes een droneplatform. Naar verwachting wordt de regelgeving in 2021 aangepast zodat de drone autonoom ingezet kan worden.

Bekijk hier het artikel en de video.

blog
Geplaatst op: 15-07-2020
Door: Twente Safety Campus

Accumulate project

In februari vond de aftrap plaat van het Accumulate project waarbij diverse partijen uit Oost-Nederland de handen ineen sloegen voor het beter, veiliger en duurzamer toepassen van batterijen en accu's waarmee onder andere CO2 uitstoot wordt gereduceerd.

De projectpartners Contour Advanced Systems BV
, Van Raam, BREKR, Hencon, DNV GL, Universiteit van Twente en Twente Safety Campus slaan de handen ineen en stappen af van de veelal in China geproduceerde massaproductie van accu’s en kiezen voor assemblage in Nederland. Hierdoor kunnen vormvrije, modulaire en vooral veilige accupakketten worden ontwikkeld voor diverse (niche) markten als elektrische aangepaste fietsen en brommers en elektrisch aangedreven zwaarder vervoer voor de industrie. Daarbij wordt tevens aandacht besteed aan een innovatief blussysteem voor opslag, aan reuse & recycling en (brand)veiligheid. Gedurende dit project worden de projectpartners ondersteund door Twinx.

Accumulate wordt mogelijk gemaakt door financiering door OP Oost, hét subsidieprogramma voor bedrijven en kennisinstellingen in Overijssel en Gelderland en valt onder de EFRO.

blog
Geplaatst op: 25-05-2020
Door: Twente Safety Campus

Highlights Twente Safety Campus

De Twente Safety Campus is de ontmoetingsplek voor waar veilig denken, doen en beleven samenkomt en continu met elkaar in verbinding staat. 

Denken - Safety Field Lab: Kenniscentrum voor veiligheidsbranche
Doen - Troned: Trainingscentrum voor professionele hulpdiensten
Beleven - Risk Factory: veiligheidseducatiecentrum

Wij blijven ons continu ontwikkelen en hebben een behoorlijke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren.
Bekijk hier de highlights van de Twente Safety Campus

blog
Geplaatst op: 07-05-2020
Door: Twente Safety Campus

Update coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland. Het virus zelf en de beperkende maatregelen vanuit de Rijksoverheid hebben invloed op onze bedrijfsvoering. De Twente Safety Campus hanteert de landelijk geldende adviezen en voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus. Dat houdt in dat alle trainingen, testen en schoolbezoeken op de Twente Safety Campus niet door gaan tot en met 1 juni.

We volgen de ontwikkelingen over het coronavirus (COVID-19) op de voet en bij nieuwe maatregelen die betrekking hebben tot onze bedrijfsvoering houden wij u op de hoogte.

Meer informatie over het coronavirus leest u op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

​​​​​​​https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus


Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de Twente Safety Campus op nummer 088 256 79 99  of via info@twentesafetycampus.nl

blog
Geplaatst op: 22-04-2020
Door: Twente Safety Campus

Zes weken oefenen op Troned

Ambulance IJsselland heeft de afgelopen zes weken op de Twente Safety Campus realistische scenario’s geoefend.

“Onze ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs hebben in realistische en unieke setting casussen met grootschalige incidenten kunnen oefenen. Dit hebben zij en wij als zeer nuttig en waardevol ervaren!” Aldus Rob Brouwer (regionaal opleidingscoördinator).

blog
Geplaatst op: 05-03-2020
Door: Troned

Tsjechische Ingenieur licht onderzoek toe

Ingenieur Ondřej Sanža Šafránek uit Tsjechië heeft onderzoek gedaan naar brandpatronen op auto's. 26 februari kwam hij zijn onderzoek toelichten op de Twente Safety Campus aan brandonderzoekers uit heel Nederland.

's Ochtends werd de theorie besproken en 's middags werd de theorie in de praktijk gebracht. Op het Troned terrein stonden twee uitgebrande auto's klaar als voorbeeld. Aan de hand daarvan werd er uitgebreid gesproken over de brandpatronen en oorzaak.

Deze leerzame dag eindigde met een presentatie van DEKRA. Een technisch expert vertelde over fraude en technische oorzaken bij voertuigbranden.

blog
Geplaatst op: 26-02-2020
Door: Brandonderzoek

Torvol test haar product op Troned

Onlangs heeft Torvol een test gedaan in samenwerking met het Safety Field Lab.
Deze test vond plaats op het troned terrein van de Twente Safety Campus.
Tijdens deze test werd de tas getest onder brandcondities, door één van de batterijen te overladen. In de bijbehorende video is te zien hoe de test verliep.

Wil jij jouw product ook testen? Neem dan vrijblijvend contact op.

blog
Geplaatst op: 14-01-2020
Door: Safety Field Lab