X Menu sluiten

Taal

Afstudeeropdracht: verhogen duurzaamheid bij realistische brandweertrainingen (HBO)

Zoek jij een uitdagende afstudeeropdracht in een dynamische omgeving? Krijg jij energie van onderzoek doen binnen het vakgebied van Forensisch Onderzoek (of soortgelijk onderzoeksgebied) met een praktische toepassing? Dan hebben wij een leuke en relevante afstudeeropdracht voor jou!


Een afstudeeropdracht Twente Safety Campus
Op de Twente Safety Campus (gelegen op voormalig vliegveld Twente) werken brandweer, politie, geneeskundige diensten, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samen. Het is de ontmoetingsplek voor veiligheid. Op de Twente Safety Campus staat veiligheid denken, doen en beleven centraal en continu met elkaar in verbinding. Het bestaat uit de verschillende onderdelen: 

 • Denken: Safety Field Lab 
  De proeftuin waarin praktijkonderzoek en testen onder realistische omstandigheden kunnen plaatsvinden. Het is het platform voor het bedrijfsleven om producten op de veiligheidsmarkt te introduceren.
 • Doen: Troned Training Factory 
  Op Troned trainen hulpdiensten op realistische wijze ter verbetering van hun professionaliteit.
 • Beleven: Risk Factory Twente  
  Het veiligheidseducatiecentrum waar basisschool- en voortgezet onderwijsleerlingen en zelfstandig wonende ouderen veiligheidsbewuster worden gemaakt. Zij doorlopen realistische scenario’s om (on)veiligheid aan den lijve te beleven en hen basisvaardigheden aan te reiken waarmee zij beter voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen.  

In lijn met de duurzaamheidsambities van Veiligheidsregio Twente, wil Twente Safety Campus (TSC) de mogelijkheden voor het verduurzamen van haar activiteiten verkennen. Deze opgave raakt niet alleen onze TSC, maar in feite alle oefencentra in Nederland. Daarom is ervoor gekozen dit landelijk op te pakken, waarbij we vanuit Twente een kartrekkersrol nemen.  

Kijk voor meer informatie over de Twente Safety Campus op onze website of bekijk onze bedrijfsfilm.  


Team Twente Safety Campus
Het test-, oefen- en opleidingscentrum TSC heeft een professioneel team van 15 personen en daarnaast een flexibele schil van ca. 40 personen. 


Uitdaging
Tijdens opleidingen en trainingen op TSC wordt er met gas- en hout gestookte objecten gewerkt, om een zo realistisch mogelijk leeromgeving te creëren. Hierbij komt uiteraard ook rook vrij. Eerder onderzoek heeft laten zien dat er ook alternatieven mogelijk zijn (o.a. met kunstrook) waarbij toch het realistische karakter behouden blijft. Jij borduurt voort op dit onderzoek en gaat onderzoeken wat het effect is op de uitstoot door kunstmatige rook, hoe kunstmatige rook toe te passen is bij grotere vuurhaarden en wat het effect is bij blussen met water.

Wat vragen wij van jou? 

 • Je volgt een HBO- opleiding (Forensisch Onderzoek of een gerelateerde opleiding).
 • Je zoekt een afstudeerstage voor de periode 2 september 2024 tot en met 31 januari 2025.
 • Een positieve, nieuwsgierige instelling.
 • Bereidheid om je onderzoek skills in te zetten en te komen tot concrete aanbevelingen.
 • Naast onderzoek ben je ook bereid om mee te helpen en denken bij andere voorkomende werkzaamheden binnen het Safety Field Lab.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden we jou?

 • Een afstudeerstage van (minimaal) 20 weken.
 • Een unieke werkplek op de Twente Safety Campus waar altijd wat te beleven is.
 • Een afstudeervergoeding.
 • Een uitdagende, dynamische organisatie, waarbij de uitkomsten van het onderzoek ook echt een opvolging krijgen.
 • Als je in bezit bent van een rijbewijs, neem je deel aan de training BHV-verkeer.
 • Bij aanvang van de stage start je met een introductieprogramma.

Meer weten? 
Vraag het Bart Kuiper, medewerker Twente Safety Campus via b.kuiper@twentesafetycampus.nl of telefonisch via 06-25741385

Stage-ervaring eerdere student
Benieuwd naar ervaringen van voorgaande studenten, kijk dan hier. Ook heeft Saxion een interview afgenomen bij Tess

Reageren 
Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende stageplek? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar personeel@vrtwente.nl. Vermeld duidelijk voor welke periode je interesse hebt. Alleen sollicitaties die op bovenstaand mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling.  
 
Het kunnen overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een vereiste. De sollicitatiegesprekken vinden in overleg plaats.