X Menu sluiten

Taal

Werken op het groenste terrein van Twente

De Twente Safety Campus (TSC) is onderdeel van Brandweer Twente en Veiligheidsregio Twente met een eigen identiteit en is gesitueerd op de Technology Base (voormalig vliegveld Twente). Op de TSC werken we vanuit meerdere invalshoeken en op een innovatieve wijze aan veiligheid vanuit het concept “Denken, Doen en Beleven”. TSC is dé plek waar hulpdiensten, inwoners, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten rondom het thema veiligheid:

  • Hulpdiensten (brandweer, politie, defensie, geneeskundige hulpverleners) oefenen op Troned op realistische wijze en trainen zo aan de verbetering van hun professionaliteit;
  • Inwoners (zoals basisschoolleerlingen en senioren) leren in het interactieve veiligheidseducatiecentrum Risk Factory om veiligheid in eigen hand te nemen;
  • In het Safety Field Lab werken bedrijven, kennisinstellingen en hulpdiensten gezamenlijk aan innovatieve veiligheidsoplossingen om Twente betaalbaar veilig te houden.

Achter de schermen bij... Bart

05 juli 2023

In deze reeks laten we je kennis maken met de mensen achter de schermen en de werkzaamheden die ze uitvoeren. Een van hen is Bart Kuiper. 

Lees meer

Achter de schermen bij...Jan

16 december 2022

In deze reeks laten we je kennis maken met de mensen achter de schermen en de werkzaamheden die ze uitvoeren. Een van hen is Jan Terhalle, bedrijfsleider van Troned, Officier van Dienst en al 13 jaar werkzaam bij ons.

Lees meer

Ervaringsverhaal Sam

12 oktober 2022

Sam heeft vanuit het ROC van Twente zijn stageperiode bij de Twente Safety Campus doorlopen. In dit ervaringsverhaal vertelt hij over zijn belevenissen en dagelijkse werkzaamheden.

Lees meer

Achter de schermen bij...Patrick

29 augustus 2022

In deze reeks laten we je kennis maken met mensen achter de schermen en werkzaamheden die ze doen. ‘Ik geniet van elk facet van mijn werk. Werken op de Twente Safety Campus betekent werken in een dynamische, innovatieve, ondernemende, verbindende en veelzijdige omgeving. Er is altijd wat te doen!'

Lees meer

Achter de schermen bij...Roy

02 juni 2022

In deze reeks laten we je kennis maken met de mensen achter de schermen van de Twente Safety Campus en de werkzaamheden die ze uitvoeren. ‘Het is een open organisatie, rijk aan gedreven mensen met liefde voor het vak. Ik voelde mij direct welkom.' Lees hier het verhaal van Roy Breukers.

Lees meer