X Menu sluiten

Taal

Stage Forensisch Onderzoek (HBO)

Studeer jij HBO Forensisch Onderzoek en ben jij op zoek naar een case-gerichte stage? Wij bieden jou een unieke werkplek op onze Twente Safety Campus en ruimte om jezelf te ontwikkelen als beginnend praktijkgericht onderzoeker. We zoeken een stagiair(e) voor de periode van 20 weken: 2 september 2024 tot en met 31 januari 2025.

Een afstudeeropdracht Twente Safety Campus
Op de Twente Safety Campus (gelegen op voormalig vliegveld Twente) werken brandweer, politie, geneeskundige diensten, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samen. Het is de ontmoetingsplek voor veiligheid. Op de Twente Safety Campus staat veiligheid denken, doen en beleven centraal en continu met elkaar in verbinding. Het bestaat uit de verschillende onderdelen: 

 • Denken: Safety Field Lab 
  De proeftuin waarin praktijkonderzoek en testen onder realistische omstandigheden kunnen plaatsvinden. Het is het platform voor het bedrijfsleven om producten op de veiligheidsmarkt te introduceren.
 • Doen: Troned Training Factory 
  Op Troned trainen hulpdiensten op realistische wijze ter verbetering van hun professionaliteit.
 • Beleven: Risk Factory Twente  
  Het veiligheidseducatiecentrum waar basisschool- en voortgezet onderwijsleerlingen en zelfstandig wonende ouderen veiligheidsbewuster worden gemaakt. Zij doorlopen realistische scenario’s om (on)veiligheid aan den lijve te beleven en hen basisvaardigheden aan te reiken waarmee zij beter voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen.  

In lijn met de duurzaamheidsambities van Veiligheidsregio Twente, wil Twente Safety Campus (TSC) de mogelijkheden voor het verduurzamen van haar activiteiten verkennen. Deze opgave raakt niet alleen onze TSC, maar in feite alle oefencentra in Nederland. Daarom is ervoor gekozen dit landelijk op te pakken, waarbij we vanuit Twente een kartrekkersrol nemen.  

Kijk voor meer informatie over de Twente Safety Campus op onze website of bekijk onze bedrijfsfilm.  


Team Kenniscentrum
Je komt terecht bij team Kenniscentrum. Een klein dynamisch team die zich voornamelijk richt op het leren en delen van kennis binnen de organisatie. Onderdeel van dit team zijn ook onze brandonderzoekers.


Wat ga je doen?
Je werkt doorlopend aan een bepaald project, specifiek afgestemd op jouw stage, interesses en leerdoelen. Daarnaast verricht je diverse hand- en spandiensten zoals het helpen bij brandonderzoek, brandproeven, het creëren van scenario’s, meetopstellingen bouwen, etc. Geen dag is hetzelfde. Dit maakt dat je een afwisselende stage hebt met veel ruimte voor jouw ideeën.


Wat vragen wij van jou? 

 • Je volgt de HBO-opleiding Forensisch Onderzoek, bij voorkeur op Saxion.
 • Je zoekt een meewerkstage (het betreft dus géén afstudeerstage) voor de periode vanaf 2 september 2024 tot en met 31 januari 2025 (20 weken).
 • Je legt gemakkelijk contact.
 • Je weet van aanpakken en bent leergierig.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent praktisch ingesteld en kunt zelfstandig werken.

Wat bieden we jou?

 • Een toffe meewerkstage van (minimaal) 20 weken in een gezellig team en dynamische organisatie.
 • Een unieke werkplek op de Twente Safety Campus (voormalig vliegveld Twente) waar altijd wat te beleven is.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen op het gebied van plannen, organiseren, communiceren en relatiebeheer.
 • Een stagevergoeding.
 • Als je in bezit bent van een rijbewijs, neem je deel aan de training BHV-verkeer.
 • Bij aanvang van de stage start je met een introductieprogramma.

Meer weten? 
Vraag het Folkert van der Ploeg of Quido Harmsen, Specialisten Brandonderzoek, Folkert via f.vanderploeg@brandweertwente.nl of telefonisch via 06-51517941 of Quido via q.harmsen@brandweertwente.nl of telefonisch via 06-48980604.


Stage-ervaring eerdere student
Benieuwd naar ervaringen van voorgaande studenten, kijk dan hier. Ook heeft Saxion een interview afgenomen bij Tess

Reageren 
Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende stageplek? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar personeel@vrtwente.nl. Vermeld duidelijk voor welke periode je interesse hebt. Alleen sollicitaties die op bovenstaand mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling.  

Het kunnen overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een vereiste. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 1 juli 2024.