Op de locaties die op de campus gelegen zijn. vinden veel verschillende activiteiten plaats. Een geoliede en strakke planning is dan onmisbaar. Roy Breukers is medewerker Planning & Beheer op de Twente Safety Campus en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. ‘De dynamiek van deze baan maakt me erg enthousiast. Bij mijn zoektocht naar een andere uitdaging buiten de horeca, was dat een van de belangrijke speerpunten.’
30 jaar horeca-ervaring
‘Voordat ik in december 2021 in deze functie begon heb ik ruim 30 jaar in de horeca gewerkt, waarvan de laatste 5 jaar als chef-kok. De coronaperiode van 2 jaar heb ik gebruikt om mij te oriënteren op de arbeidsmarkt, want ik was toe aan een nieuwe uitdaging in een andere sector. Toen ik in aanraking kwam met de vacature van medewerker Planning & Beheer bij de Twente Safety Campus was ik direct enthousiast!’
Planning op orde hebben
‘In mijn werk ben ik verantwoordelijk voor de planning van trainingen, testen en arrangementen. Mijn belangrijkste taak is de ervoor te zorgen dat de dagelijkse planning correct verloopt en dat is keer op keer een mooie uitdaging!’
‘Zo nodig boek ik ook overnachtingen, lunch en diner, zodat onze gasten nergens naar om hoeven te kijken tijdens hun verblijf op de Twente Safety Campus. Na afloop verzorg ik ook de administratie en wekelijks factureer ik de afgenomen trainingen en arrangementen. Daarnaast hebben wij onze interne overleggen over de bedrijfsvoering. Daarbij hebben we continue aandacht voor de optimalisatie en efficiëntie van processen binnen ons bedrijf.’
Gastheer zijn
Naast zijn reguliere taken en verantwoordelijkheden rondom planning draait Roy mee in een groep van collega's die de rol van dagcoördinator op zich neemt. Als gastheer ontvangt hij de gasten van die dag en is tevens hun eerste aanspreekpunt. Ook ondersteunt hij zijn collega's waar dat nodig is. ‘Samen zorgen we ervoor dat iedereen met een tevreden gevoel naar huis gaat aan het einde van de dag.’
Werkdag en werkzaamheden
Over het algemeen begint de werkdag van Roy met het checken van de mailbox waar alle nieuwe aanvragen of wijzigingen van de arrangementen binnenkomen. ‘Allereerst controleer ik of er voor deze dag wijzigingen zijn die direct opgepakt moeten worden. Voor het plannen van arrangementen maken we gebruik van planningssysteem SEM. Ik plan - en dat is vaak een grote puzzel - de arrangementen en voer de wijzigingen door in het systeem. Voor de aankomende week controleer ik de planning ook op aantallen en geef zo nodig de mutaties voor lunch, diner of hotelovernachtingen door. Met directe collega Patrick heb ik iedere dag overleg over de lopende zaken. Zijn er nog zaken waar we rekening mee moeten houden?’
‘Op dit moment schuif ik aan bij overleggen over de aanbesteding voor facilitaire diensten. We nemen bijvoorbeeld veel lunches en diners af bij samenwerkingspartners. Door mijn ervaring in de horeca weet ik wat er speelt in de markt en draag ik op die manier mijn steentje bij.’
Energie
Werken bij de Twente Safety Campus betekent werken in een open organisatie die rijk is aan gedreven mensen met liefde voor hun vak. De afwisseling in mijn werk geeft me energie, het contact met diverse collega's en gasten veel voldoening.’