X Menu sluiten

Taal

10 jaar Risk Factory Twente

Op 24 april 2024, viert Risk Factory Twente haar 10-jarig bestaan. Een mijlpaal van leren en plezier. Meer dan 37.000 basisschoolleerlingen leerden hier in 10 jaar tijd in nagebootste praktijksituaties belangrijke veiligheidsvaardigheden onder het motto: “leren door te doen”.

Het begon allemaal met een inspirerend bezoek aan Edinburgh in 2013 door een multidisciplinaire groep. En wat toen slechts een idee leek, groeide snel uit te concrete plannen. Een jaar later stond de eerste Risk Factory van Nederland in Twente. Nu, precies 10 jaar later, verwelkomen we meer dan 6.000 leerlingen per jaar, wat neerkomt op 90% van alle basisschoolleerlingen in Twente. Ook uit de waardering van de leerlingen met een 8,9 blijkt dat leuk en leerzaam heel goed samengaan.
 
Uit ons onderliggende wetenschappelijke onderzoek komt naar voren dat het herhaaldelijk aanbieden van een risicoboodschap een beter en duurzamer resultaat geeft. Om deze reden is Risk Factory Twente in 2022 uitgebreid met een programma voor tweedejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. De eerste criteria voor het behalen van de pilot zijn behaald. Meer dan 4.000 leerlingen hebben ons bezocht en we ontvangen een gemiddeld rapportcijfer van 7,9.

En dit alles is alleen mogelijk door de inzet en passie van al onze begeleiders. Ze ontvangen van onze leerlingen een dikke 9,2! Samen kijken we vol vertrouwen naar de toekomst en streven naar een veiliger Twente!