X Menu sluiten

Taal

Risk Factory winnaar Bromvliegaward 2023

Bij de Risk Factory is er reden tot feest: wij zijn de trotse winnaars van de Bromvliegaward 2023! Deze award, toegekend door BNR Nieuwsradio in samenwerking met de makers van de podcast ‘Het Bromvliegeffect’, is een mooie erkenning voor onze inspanningen om veiligheid en zelfredzaamheid onder leerlingen van groep 8, tweedejaars van het voortgezet onderwijs en kwetsbare senioren te vergroten.  

De Bromvliegaward erkent organisaties die met een kleine verandering een grote impact hebben op gedragsverandering. Dit is afgeleid van het bromvliegeffect, waarbij een klein vliegje in de wc ervoor zorgde dat mannen niet meer op de bril plasten.  

De jury was bijzonder onder de indruk van de manier waarop wij als Risk Factory deelnemers in een dag onderdompelen in realistische scenario’s die hen leren risico’s te herkennen en veilige keuzes te maken. Denk aan online pesten, internetveiligheid of het bellen van 112. Omdat de ‘bromvlieg’ succesvol is ingezet bij zowel schoolkinderen als senioren, vond de jury de toepasbaarheid groot. Maar dat het effect van onze ervaringsgerichte aanpak maanden later nog meetbaar was overtuigde de jury volledig. 

“Het winnen van de Bromvliegaward 2023 is een mooie bevestiging van onze effectieve aanpak en een stimulans om te blijven innoveren. Deze prijs onderstreept het belang van onze inspanningen om veiligheidsbewustzijn en zelfredzaamheid te bevorderen. Ik ben heel trots dat ik deze award namens de drie Risk Factories in Nederland in ontvangst mocht nemen!” – Stefan Mués, projectleider Risk Factory Twente. 

Bekijk de uitreiking van de Bromvliegaward 2023 in de uitzending van BNR Nieuwsradio hieronder terug. 

 

 

Bron: BNR Nieuwsradio